Δουκάκης Δημήτρης

Ο Δουκάκης Δημήτρης αποφοίτησε από το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών το 1994. Το 1996 απέκτησε “Master of science in Artificial Intelligence with Engineering Applications (with distinction) ”, από το School of Engineering, University of Wales Cardiff, με θέμα διπλωματικής εργασίας : “ Fuzzy Control System for a Low-Temperature Desulphurisation Plant ”. Το 1998-99 παρακολούθησε το Παιδαγωγικό Τμήμα Τεχνικών Σχολών (ΠΑ.ΤΕ.Σ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε . Το 2011 απέκτησε Διδακτορικό δίπλωμα στα πλαίσια του Διαπανεπιστημικού -Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη με τίτλο διδακτορικής διατριβής: «Πλαίσιο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικού Λογισμικού και Δραστηριοτήτων με Αναλογίες και Αξιοποίησή τους στη Διδακτική της Πληροφορικής».

Από το 1998 εργάζεται ως αναπληρωτής αρχικά και στη συνέχεια ως μόνιμος καθηγητής πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχοντας διδάξει σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΤΕΕ και ΕΠΑΛ.

Επίσης έχει υποστηρίξει την εκπόνηση δραστηριοτήτων και εργασιών φοιτητών στα μαθήματα Διδακτική της Πληροφορικής, Πληροφορική και Εκπαίδευση και Σχεδίαση εκπαιδευτικού λογισμικού και έχει συμμετάσχει στην επίβλεψη εκπόνησης πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών φοιτητών (τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ, 2004-2011).

Είναι πιστοποιημένος επιμορφωτής ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ και έχει διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά Κ.Ε.Κ. και Ι.Ε.Κ. Ακόμα, έχει εργαστεί ως επιμορφωτής καθηγητών στο πρόγραμμα «Επιμόρφωση καθηγητών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση».

Βιβλία: