Δημιουργώντας βήμα βήμα τη μεγαλύτερη βάση γνώσεων για τις νέες τεχνολογίες.

Έκδόσεις Νέων Τεχνολογιών | NewTech-Pub

Το Παρελθόν

Η ιστορία μας ξεκινά το 1986, όταν μία ομάδα επιστημόνων πληροφορικής με επικεφαλής τον Χρήστο Κοίλια κατάφερε να εκδόσει την πρώτη εγκυκλοπαίδεια Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, κάτι το οποίο γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία στις πρώτες τεχνολογικές σχολές, αλλά και στα σπίτια αυτών που ήθελαν να ακολουθήσουν το τότε νέο κύμα της πληροφορικής και του προγραμματισμού.

Οι Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών πήραν σάρκα και οστά σε ένα μικρό γραφείο στην οδό Στουρνάρη. Από το 1991 και μετά, οι εξελίξεις στη χώρα μας έτρεχαν με γοργούς ρυθμούς και οι απαιτήσεις των τεχνολογικών ιδρυμάτων για συγγράμματα αυξήθηκαν. Έτσι λοιπόν, καθηγητές, λέκτορες και επιστημονικοί συνεργάτες από όλα τα ιδρύματα, έσπευσαν να συγγράψουν βιβλία στο γνωστικό αντικείμενό τους (είτε για άτομα του χώρου, είτε για το ευρύ καταναλωτικό κοινό) .

Τα χρόνια περνούσαν και η τεχνολογία κάλπαζε, όπως και οι εκδόσεις μας. Το μικρό γραφειάκι έγινε μεγαλύτερο και ο ρόλος μας ακόμα πιο ενεργός στις ακαδημαϊκές εκδόσεις. Πλέον αριθμούμε πάνω από εκατό τίτλους συγγραμμάτων για Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, έχοντας ως πάγια πολιτική να αποφεύγουμε τους μεταφραστές ξένων βιβλίων, προτιμώντας Έλληνες επιστήμονες, καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου.

Το Σήμερα

Σήμερα, βιώνουμε ένα νέο κύμα ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και των εφαρμογών της. Αυτό μας έχει φέρει αντιμέτωπους με 2 όμορφες και δημιουργικές προκλήσεις:

1) Να δημιουργούμε συνεχώς ανανεώσιμο περιεχόμενο και εκδόσεις που θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τους σημερινούς, ξέφρενους ρυθμούς ανάπτυξης της τεχνολογίας.

2) Να εκμεταλλευτούμε τους νέους δρόμους που μας προσφέρει ο ψηφιακός online κόσμος για τη μετάδοση της γνώσης με νέα διαδραστικά μέσα, πέραν της φυσικής μορφής βιβλίου, προκαλώντας την αντίληψή μας για το ρόλο ενός εκδοτικού οίκου σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Στοχεύουμε να επικεντρωθούμε αποκλειστικά σε περιεχόμενο που θα αφορά όλα τα θέματα της τεχνολογίας, αναζητώντας συνεχώς νέους (στο μυαλό) και ενθουσιώδεις συγγραφείς που θα συμβάλουν στη δημιουργία αξιόλογου και σύγχρονου εκδοτικού περιεχομένου.

Συγχρόνως, σκοπεύουμε να πειραματιστούμε με νέους, σύγχρονους τρόπους μεταφοράς της γνώσης από τους συγγραφείς στους αναγνώστες και από τους καθηγητές στους φοιτητές, μέσω ψηφιακών ή/και διαδραστικών μέσων μετάδοσης πληροφορίας.

Το πρώτο βήμα σε αυτό το νέο ταξίδι, είναι η ενδυνάμωση της online παρουσίας μας με τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού online bookstore με εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες.

Το online bookstore μας «Newtech-pub.com» φιλοδοξεί να αποτελέσει ελληνικό σημείο αναφοράς ως η κύρια πηγή επιστημονικής γνώσης και πληροφορίας για όλους όσους ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τις απίστευτες ευκαιρίες που προσφέρει η εκθετική και πολύπλευρη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Η Ομάδα μας

TGO_6502_web

Γιώργος Κοίλιας

Διαχειριστής

O στρατηγός και πατέρας του λόχου, με εμπειρία 15 χρόνων στην εκδοτική διαδικασία. Προσγειωμένος, τυπικός, πρακτικός μας δίνει την ασφάλεια που χρειαζόμαστε για να βουτήξουμε στα βαθιά νερά.

TGO_maria

Μαρία Κοίλια

Φιλόλογος

Η φιλόλογος πασπαρτού, που φιλτράρει ό,τι κείμενο περάσει από μπροστά της. Φροντίζει να δίνει στο γραπτό λόγο τον ρυθμό που χρειάζεται για να σαγηνεύσει τον αναγνώστη.

TGO_6502

Νίκος Λούβαρης

Digital Marketing Consultant

Ιδεαλιστής, μεθοδικός και οξυδερκής· ένα ανήσυχο πνεύμα με όραμα και πάθος για τις προοπτικές του internet και των νέων τεχνολογιών στον τομέα της εκπαίδευσης και όχι μόνο.

TGO_6444_web

Βαγγέλης Τόλης

Προγραμματιστής - Developer

Ο Προγραμματιστής των ονείρων μας. Μιλάει την γλώσσα των υπολογιστών και τους προτρέπει να ξεπεράσουν τις δυνατότητες τους με την δύναμη της πειθαρχημένης σκέψης του.

TGO_bill

Βασίλης Γαϊτανίδης

Υπεύθυνος Αποθήκης - Διανομές

Ο υπεύθυνος για τα logistics και τις διανομές των βιβλίων. Τρέχει καθημερινά και φροντίζει να είναι όλα και παντού στην ώρα τους, μη χάνοντας ποτέ την ενέργειά του.

TGO_6507_web

Αλέξανδρος Δαρμής

Web & Graphic Designer

Ο web developer και ο Βενιαμίν της παρέας μας. Ο άνθρωπος που η προσφορά του, ηλεκτρίζει την φαντασία μας για τις δυνατότητες εξέλιξης των εκδόσεων στο online περιβάλλον.

Συνεργαζομενα Ιδρύματα