Κριθαρίδης Δημήτρης

Ο Κριθαρίδης Δημήτρης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1988 και το Μεταπτυχιακό του σε Microprocessor Engineering and Digital Electronics από το University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST), το 1989. Μετά από ένα χρόνο στο Medical Division της Siemens, εντάχθηκε το 1991 στην Intracom ως σχεδιαστής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Από το 1993 μέχρι το 2009 ηγήθηκε της δραστηριότητας αυτής, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη δεκάδων προϊόντων.

Έχει σχεδιάσει πολλά ASICs και FPGAs και έχει εισαγάγει σειρά καινοτόμων τεχνολογιών στη διαδικασία σχεδίασης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, για τα οποία και διακρίθηκε ως “ASIC Design Expert”. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα με εστίαση στους τομείς της Μικροηλεκτρονικής, των Ενσωματωμένων και των Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις περιοχές των Reconfigurable Architectures, Fault-tolerant design, Low-Power Design, High-level Synthesis.

Είναι μέλος του Technical Program Committee και κριτής στα συνέδρια “Design Automation and Test in Europe (DATE)” από το 2006 και “NASA/ESA Conference on Adaptive Hardware and Systems (AHS)” από το 2007.

Έχει συμμετάσχει στη μετάφραση του βιβλίου “Υπολογιστές ως Συστατικά Στοιχεία – Αρχές Σχεδίασης Ενσωματωμένων υπολογιστικών Συστημάτων” του Wayne Wolf.

Σήμερα είναι υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων στο R&D της Intracom Telecom.

Βιβλία:

Οι Υπολογιστές ως Συστατικά Στοιχεία

Original price was: 45,00€.Current price is: 40,50€. με Φ.Π.Α.