Μαυρουλέας Νίκος

[types field=”picture” alt=”photo” title=”photo” size=”thumbnail” align=”none” id=””][/types]

Σύντομο βιογραφικό

Ο Μαυρουλέας Νίκος διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων στο Πανεπιστήμιο Turku / Φινλανδίας και στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα της Αθήνας.

Μετά τη βασική φοίτηση στις Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες και τη Βιομηχανική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Marburg / Γερμανίας, ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Διδακτορικό ( Ph.D. ) στις Εμπορικές Σχέσεις στο Πανεπστήμιο Osnabrueck / Γερμανίας και Μετα-Διδακτορικό ( Post-Dr. ) στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις στο Πανεπιστήμιο Turku / Φινλανδίας.

Δίδαξε για πολλά χρόνια οικονομικά μαθήματα στα Πανεπιστήμια Marburg, Giessen και Osnabrueck της Γερμανίας.

Έγραψε πολλές μονογραφίες και άρθρα σχετικά με την Οργάνωση, το Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. Γνωστά είναι τα βιβλία του Διοίκηση Μάρκετινγκ, Τεχνική Πωλήσεων, Τεχνική Λιανικών Πωλήσεων, Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων, Ψυχολογία Πωλήσεων, ενώ στις Σκανδιναβικές χώρες μεγάλη διάδοση και εφαρμογή στις επιχειρήσεις έχει η πρωτότυπη μελέτη του σχετικά με οργανωτικά μοντέλα Μάρκετινγκ και Πωλήσεων.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε στη Γερμανία με Training-on-the-Job στην αυτοκινητοβιομηχανία Daimler-Benz ( Mercedes ) και την ασφαλιστική εταιρία Colonia. Στη συνέχεια κατέλαβε Διοικητικές θέσεις σε μεγάλες γερμανικές εταιρίες ως Διευθυντής Προσωπικού, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, ενώ χρημάτισε Γεν. Διευθυντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στις εταιρίες ενδυμάτων Brungsberg στη Γερμανία και τη Βιομηχανία ενδυμάτων Βόλου στην Ελλάδα. Παράλληλα ασχολήθηκε ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σε θέματα Εξαγωγικού Εμπορίου.

Βιβλία: