Γλέζου Κατερίνα

Η Γλέζου Κατερίνα απέκτησε πτυχίο Φυσικών Επιστημών το 1990 και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης “Μετεωρολογίας – Φυσικής Περιβάλλοντος” το 1994 από το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2000 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης “Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης” και το 2001 πιστοποιητικό μεταπτυχιακής εξειδίκευσης “Μεταπτυχιακή εξειδίκευση επιμορφωτών στην παιδαγωγική αξιοποίηση των υπολογιστικών και δικτυακών τεχνολογιών” από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το 2010 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα «Ανάπτυξη Μαθησιακών Περιβαλλόντων με Αξιοποίηση της Γλώσσας Προγραμματισμού Logo στη Διδακτική Πράξη» στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Από το 2001 εργάζεται ως καθηγήτρια Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού – Εκάλης.

Την περίοδο 1998 – 2001 εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης-ερευνήτρια στον Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας & στην Ερευνητική Μονάδα 3 του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ). Την περίοδο 2000-2005 παράλληλα δίδαξε το μάθημα «Διερεύνηση» (μάθημα «Διερεύνηση»: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες αξιοποιώντας υπολογιστικές & δικτυακές τεχνολογίες) στη Σχολή Χιλλ. Από το 2003 είναι μέλος του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής και Γλωσσικής Τεχνολογίας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Έχει προσφέρει διδακτικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στα μαθήματα: «Πληροφορική και Εκπαίδευση», «Διδακτική της Πληροφορικής» και «Σχεδίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού» και έχει συνεπικουρήσει στην επίβλεψη εκπόνησης διπλωματικών και πτυχιακών εργασιών φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ την περίοδο 2003-2012.

Το 2009 δημιούργησε και συνεχίζει να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό κοινωνικό δίκτυο “Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης” (logogreekworld.ning.com). Από το 1999 έχει συμμετάσχει ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών και επιμορφωτών σε έργα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, όπως: Οδύσσεια, «Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου», «Προετοιμασία του Δασκάλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας», «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΠΕ19-20», ΠΑΚΕ Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης». Από το 1998 έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα καθώς και σε ομάδες ανάπτυξης και επιτροπές αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως στο Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ – ΟΔΥΣΣΕΙΑ (Νησί των Φαιάκων, Ναυσικά, Σειρήνες, Κίρκη). Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται των περιοχών της Διδακτικής της Πληροφορικής, της Διδακτικής των Θετικών Επιστημών, της Διαδικτυακής Εκπαίδευσης, της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Δια βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, και της ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στη διδακτική-μαθησιακή διαδικασία. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, σε τόμους βιβλίων και σε πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδρίων με σύστημα κριτών και συμμετοχή σε Τίτλους εκπαιδευτικού λογισμικού.

Βιβλία: