Πετρίδης Φώτης

Ο Φώτης Πετρίδης γεννήθηκε, δεν φύτρωσε, το 1967 και σπούδασε στην σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από όταν θυμάται τον εαυτό του, εργάζεται. Στα 10 του, για να συνεισφέρει στην αγορά του ποδηλάτου που λιμπιζότανε, ως σερβιτοράκι (για δύο εβδομάδες). Αργότερα, ως βοηθός χτίστη, υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, επιπλοποιού για να τσοντάρει στο χαρτζιλίκι του (ενδιαμέσως του σχολείου).

Στην εφηβεία του ως κανονικός πλέον σερβιτόρος, πωλητής βιβλίων, μπούμαν (στην άνθιση της βιντεοκασέτας), βοηθός κάμεραμαν και παράλληλα ως επαγγελματίας Καραγκιοζοπαίχτης ( αφού το μικρόβιο είχε ενσκύψει από τα παιδικάτα του). Όλα αυτά κι άλλα πολλά μέχρι τα 18 του, το 1985, που πρωτοπάτησε στο σανίδι.
Έκτοτε μετράει 3+ δεκαετίες ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, διευθυντής παραγωγής, παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων, παρουσιαστής αθλητικών εκδηλώσεων, υπεύθυνος θεατρικών εργαστηρίων, στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός.
Τώρα και συγγραφέας! Καλά, έχει ξαναεμφανιστεί ως συγγραφέας το 1997 με το θεατρικό έργο “ Η σχολή των πειρατών” που γράψανε μαζί με τον Αργύρη Παυλίδη. Αλλά μόνος του πρώτη φορά (ας ελπίσουμε και τελευταία). Κουράστηκε…

Βιβλία: