Φράγκου Στασινή

Η Φράγκου Στασινή είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής (1989, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1996, ΜΑ in Science Education with distinction). Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη (ΜΙΘΕ) με θέμα «Ανάπτυξη Περιβάλλοντος Μάθησης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μέσω Διαθεματικών Συνθετικών Εργασιών».

Η κα Φράγκου εργάζεται ως καθηγήτρια Φυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2000. Έχει εργαστεί ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών σε προγράμματα αξιοποίησης ΤΠΕ στη διδακτική πράξη του κλάδου ΠΕ04 («Πιστοποίηση εκπαιδευτικών στις βασικές δεξιότητες»και «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία»), σε σεμινάρια επιμόρφωσης του κλάδου ΠΕ019/20 («Επιμορφώσεις Εκπαιδευτικών Πληροφορικής –Εισαγωγή και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση του ΕΠ ΚτΠ») και προγράμματα επιμόρφωσης επιμορφωτών («Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία», ΠΑΚΕ Αττικής). Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και ερευνήτρια σε προγράμματα ανάπτυξης λογισμικού και σεναρίων αξιοποίησης των και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Ως μέλος του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής και Γλωσσικής Τεχνολογίας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ έχει προσφέρει διδακτικό έργο και έχει υποστηρίξει την εκπόνηση πτυχιακών εργασιών φοιτητών στα μαθήματα Διδακτική της Πληροφορικής, Πληροφορική και Εκπαίδευση (2007-2011, τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ).

Βιβλία: